Bremau Beauty

Julkaistu 18.12.2013

Kallis halpa palvelu?

Mihin kiinnität huomiota valitessasi palvelun tarjoajaa?

Etsiessäsi kampaajan, kynsientekijän, ihon täyteaineiden pistäjän tai esimerkiksi kosmetologin palveluja kannattaa olla tarkkana millä perusteilla palvelun tekijän valitset. Ihan reilusti voit soitella eri palvelun tarjoajille, kysellä missä ja milloin hän on opiskellut alan ammattilaiseksi ja kuinka pitkä työkokemus hänellä on alalta. Ei kannata ensimmäisenä katsoa hintaa vaan kiinnittää enemmänkin huomiota edellä mainittuihin asioihin. Lyhyellä tähtäimellä hyvin edullinen hinta saattaa vaikuttaa valintapäätökseen, mutta tarkemmin ajatellen valinta saattaa tulla hyvinkin kalliiksi.

Halpa kosmetologi voi rikkoa ihosi

Kosmetologi hoitaa tervettä ihoa. Jos palvelun tarjoajalla ei ole koulutusta eikä ammattitaitoa ihonhoitoon, hän voi aiheuttaa tietämättömyyttään ongelmia asiakkaan iholla. Ammattitaidoton hoitoja voi saada aikaan ihon pinnan rikkoutumisen ja tulehduksen, ihottumaa tai jopa allergisen reaktion. 50eur:n edullisen kosmetologin pilaamaa ei ihoa ei välttämättä saada kuntoon edes ammattitaitoisen kosmetologin 100eur:n korjaavalla hoidolla.

Lääkäri pistää täyteaineita

Täyteaineiden pistäjän täytyy tuntea kasvojen anatomia, missä lihakset ja hermot sijaitsevat, mikä on kyseessä olevan asiakkaan ihon rakenne, pystyäkseen pistämään täyteaineen juuri oikeaan paikkaan ja ihokerrokseen. Ammattitaidoton pistäjä voi saada aikaan pahaa jälkeä iholle esim. täyteaineen paakkuuntumisen ihon alle. Kannattaa selvittää pistoksia laittavan henkilön ammattitaito. Suomessa yleinen kanta on, että pistosten laittamiseen vaaditaan lääkärin tutkinto.

Viilalla kynnet ja kynsinauhat rikki

Huono rakennekynsien tekijä saattaa tuohota asiakkaan kynnen kokonaan käyttämällä halpoja materiaaleja ja nesteitä – niitäkin väärin. Hän ei käy alan koulutuksissa eikä osaa ratkoa työssään eteen tulevia ongelmia eli ei arvosta omaa työtään. Asiakkaan kynnet voivat murtua ja haurastua sekä kynsinauhat rikkoontua myös liiallisen ja väärään tekniikkaan perustuvan viilauksen tuloksena.
10 kertainen lasku vahingon korjaamisesta
Jos edulliselta vaikuttava kampaaja pilaa hiuksesi ja joudut niitä korjauttamaan toisessa paikassa, saattaa lasku nousta kymmenkertaiseksi. Kampaajan täytyy tuntea erilaiset hiuslaadut, käyttämänsä hiustuotteet ja niiden vaikutukset, ymmärtää allergioita. Ammattitaidottomuus voi näkyä myös siinä, että uusi hiusmalli on täysin sopimaton. Yleinen tietämättömyys työvälineistä ja hiusaineista saattaa johtaa pilalle menneiden hiusten lisäksi palaneeseen päänahkaan. Toisaalta epäkelpo kampaaja voi tehdä hyvillä ja tasokkailla materiaaleillakin vahinkoa aikaan. Monesti yhtälö huono aine + taitamaton tekijä on suurin riski, jonka tekemiä virheitä ei korjaa muu kuin rikkoutuneiden hiusten leikkaaminen pois. Niin rakentavaa hoitoa ei ole olemassakaan, jotta tälläiset pilalle menneet hiukset voitaisiin “kasata” ennalleen.

Omat ripset irti?

Osaamaton ripsientekijä voi pilata omat ripsesi jopa niin, että ne lähtevät kaikki pois. Turvallinen ja oikeanlainen ripsiliiman käyttö edellyttää ammattitaitoa. Jos ripsientekijä käyttää liimaa liikaa ja ripset ovat levymäisinä kasoina, pois lähtiessään keinoripsikasat irrottavat omatkin ripsesi. Ikävä kokemus, jos on laitattanut ripset vaikka hienoja juhlia varten, joissa joutuu sitten näyttäytymään täysin ripsettömänä. Liimaa ei saa joutua missään tapauksessa asiakkaan silmään tai iholle. Ammattitaitoa täytyy käyttää myös siinä, että ei pilaa asiakkaan omia ripsiä liian näyttävillä keinoripsillä vaan suosittelee aina juuri kyseiselle asiakkaalle sopivan pituiset ja paksuiset ripset. Ripsien tekemiseen menee aikaa helposti 2 tuntia uusille ripsille ja huoltoon 1-1.5h. Jos edullinen ripsientekijä tekee uudet ripset puolessa tunnissa, tietää jo siitäkin ettei kaikki ole kohdallaan.

Kunnia ammattitaitoiselle ja sydämellään työtä tekevälle

Kannattaa laskea miten kalliiksi epäonnistunut hoitokokemus voi loppujen lopuksi tulla, jos virhettä yleensäkään voi korjata. Lisäksi tärvelet osaavien ammattilaistenkin mainetta ja pienennät heidän asiakasmarkkinoita suosimalla halpojen palveluiden tarjoajia. Ammattitaito ja kokemus arvoonsa!

Ostoskorisi on tyhjä